funkcja
zibi: Jak to narysowac f(x)=sinx +cos(π−x) ?
da sie tu cos skrocic,albo nie wiem..?
8 sty 19:06
Aga: Zastosuj wzór na cosα−cosβ
8 sty 19:12
Aga: Chochlik,raczej wzór cosα+cosβ
8 sty 19:23
zibi: a jaki to wzor?
8 sty 21:01
Eta:
| | π | |
cos(π−x)= −cosx = sin( |
| −x) |
| | 2 | |
| | π | | α+β | | α−β | |
sinx − sin( |
| −x) =...... zastosuj wzór sinα−sinβ= 2cos |
| *sin |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
otrzymasz
| | π | |
f(x) = √2*sin(x − |
| ) −−−− ten wykres już dasz radę |
| | 4 | |
8 sty 21:12