matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
miki:
1
P(A)=
4
3
P(B)=
4
A∩B=∅ Oblicz: P(A∪B) , P(A'∪B) , P(A∪B') a to jak zrobić?
8 sty 18:25
miki:
P(A∪B)=P(A)+P(B) − P(A∩B)
1
3
P(A∪B)=
+
− ∅
4
4
4
P(A∪B)=
=1
4
P(A∩B')= P(A) −P(A∩B)
1
3
P(A∩B')=
− 1= −
4
4
Bardzo proszę o sprawdzenie ? i pomoc
8 sty 18:48
miki:
Pomocy
Jeśli mam w zadaniu A∩B=∅ to P(A∪B)=P(A)+P(B)
1
3
P(A∪B)=
+
=1
4
4
P(A∩B')= P(A) −P(A∩B)
1
3
P(A∩B')=
− 1= −
4
4
P(A'∪B')= ? jak to obliczyć 0
8 sty 19:13
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick