matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stereometria
krzywy:
wysokosc ostroslupa prawidlowego trojkatnego jest rowna 6, a kat nachylenia krawedzi bocznej do plaszczyzny wynosi 60stopni. oblicz wysokosc podstawy tego ostroslupa.
8 sty 16:25
dero2005:
H = 6
H
= tg 60
o
=
√
3
→ h
p
=
2
h
p
3
8 sty 19:20