matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
igor:
takie proste zadanko miara kąta AOB wynosi 70o−2α oblicz miare kąta przyległego do AOB
8 sty 16:24
emte:
180−(70−2α)=110+2α
8 sty 16:54
Eta:
β= 70
o
−2α β+x= 180
o
⇒ 70
o
−2α+x= 180
o
⇒ x=...........
8 sty 16:55