matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
FUNKCJA ODWROTNA
Martekkkk:
Wyznacz funkcję odwrotną do:
1
y= (
)
x
2
8 sty 15:13
ICSP:
1
y =
x
2
1
log
0,5
y = log
0,5
x
2
x = log
0,5
y y > 0
8 sty 15:15
Eta:
y>0 −−−− zawsze, bo ZW= (0,
∞
)
8 sty 15:17
Martekkkk:
Piękne dzięki
8 sty 15:25