| |||||||
= sinα2
| |||||||
l |
a | ||
l = | ||
2sinα2 |
a√3 | ||
hp = | ||
2 |
| 2 √3 sin α2 | ||||||||
= cosβ = | |||||||||
l | 3 |
h | |
= sin β
| |
hp |
4 sin2α2 | 2 − 2cosα | |||
cos2β = | = | |||
3 | 3 |
2 − 2cos α | 3 | 2 − 2cosα | 3−2+2cosα | 1+2cosα | ||||||
1 − | = | − | = | = | ||||||
3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
1+2cosα | ||
sin β = √ | ||
3 |
a√3 | 1+2cosα | |||
czyli h = hp*sinβ = | *√ | |||
2 | 3 |
a | a | a√3 | 1+2cosα | a2√3 | 1+2cosα | |||||||
Pt = | *h = | * | *√ | = | *√ | =
| ||||||
2 | 2 | 2 | 3 | 4 | 3 |
a2√3 | √1+2cosα | a2 | ||||
= | * | = | √1+cosα | |||
4 | √3 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |