matematykaszkolna.pl
Naszkicuj wykres funkcji (f) określonej w następujący sposób Joanna: Naszkicuj wykres funkcji (f) określonej w następujący sposób: 5 dla x< −4 x kwadrat + 2x−3 dla −4<x≤2 −x+7 dla 2<x≤5 a) dziedzina i przeciwdziedzina b) wartość nax. i nim. funkcji c) maksymalny przedział monotoniczności d) czy funkcja jest różnowartościowa, uzasadnij
8 sty 00:04
Adam: to to zadanie
8 sty 01:01
Joanna: tak
8 sty 01:05
Joanna: dasz radę mi pomóc oczy mi się już zamykają a mózg przegrzewa dzisiajemotka masakra
8 sty 01:12
kylo1303: Zapytam jeszcze raz w tym temacie: z czym masz problem?
8 sty 01:13
Joanna: żeby narysować wykres musze mieć dane a nie ogarniam tego no 5 dla x<−4 itd bo to pewnie trzeba najpierw obliczyć .. naprawde mój mózg już nie pracuje dzisiaj emotka
8 sty 01:16
Pytanko: to na prawdę jest łatwe, jeżeli takie proste rzeczy masz na kolokwium to masz fajnie
8 sty 01:19
Joanna: wiem że ogólnie to jest łatwe, w technikum miałam o wiele trudniejsze rzeczy ale już mi to wyleciało z głowy
8 sty 01:20
Pytanko: x ∊ (,−4) jest stała w 5 narysuj wykres funkcji x2+2x−3 (to chyba nie jest trudne) ale tyko na przediale x∊(−4,2], a potem narysuj −x+7 na przediale x∊(2,]
8 sty 01:24
Łukasz: a potem wszystko odczytasz z wykresu, pojęcie iniekcji jest Ci chyba znane
8 sty 01:26