matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna rozwiazana
Adam:
f(x)=(tg2x)
ctg
π
2
f'(x)=(e
ln(tg2x)
ctg
π
2
)'=e
ctg
π
2
*ln(tg2x)
* (ctg
π
2
*ln(tg2x))'= e
ctg
π
2
*ln(tg2x)
* ( (ctg
π
2
)' * ln(tg2x) + ctg
π
2
* (ln(tg2x))')= 0
1
(ln(tg2x))'= (ln(tg2x))' * (tg(2x))' * (2x)'=
1
tg2x
*
* 2
cos
2
*2x
ctg
π
2
=0 (ctg
π
2
)'=0
7 sty 23:32