pomoże ktos w tożsamościach?
przemik13: | | 1−sinx | | 1+sinx | | −4sinx | |
b) |
| − |
| = |
| |
| | 1+sinx | | 1−sinx | | cos2x | |
| | ctg+1 | | 1+tgx | |
c) |
| = |
| |
| | ctg−1 | | 1−tgx | |
| | tgx−ctgx | | tg2x−1 | |
d) |
| = |
| |
| | tgx+ctgx | | tg2x+1 | |
7 sty 20:57
ICSP: Litości nadal tego nie zrobiłeś?
7 sty 20:58
Eta:
1/ L stronę ... rozszerz licznik i mianownik przez cosx
L=P dla sinx≠0 i cosx≠0
7 sty 21:03
ICSP : Witaj
Eta
7 sty 21:04
aa: nie chce nic mówić ale już chyba wiele osób ci to rozwiązało a ty dalej sie o to pytasz. nie
widze w tym sensu i uwazam to za lekka bezczelnosc.po co robić po raz enty jeden i ten sam
przyklad skoro za chwile i tak go wrzucisz z prosba o pomoc? za szczerosc przepraszam.
7 sty 21:07