Kwantyl jak liczyć ?
Kaziu: Kwantyle
Witam proszę o rozwianie niejasności lub wytłumaczenie jak się to oblicza w wykładzie mam że
x2 0,025,15 =6,262
oraz x2 0,975,15 =27,488 ja muszę policzyć x2 0,005,19 = ? i x2 0,995,19 =
? jednak z tablic t−studenta z wikipedii nie pasują mi obliczenia z wykładów proszę o pomoc
albo o wyjaśnienie jak to policzyć z góry dziękuję
7 sty 19:57
Kaziu: Ponawiam pytanko =]
7 sty 20:46
Kaziu: doszedłem sam do tego wartości odczytuje się z chi kwadratowej tablicy a w wykładzie jest błąd
bo powinno być na odwrót mam nadzieje że komuś się przyda
7 sty 22:24