pomocy
niki: Ostrosłup prawidłowy czworokątny, którego krawędź boczna ma długość 5, a przekątna podstawy 8,
przecięto płaszczyzną równoległą do podstawy, przechodzącą przez środek jego wysokości. Oblicz
objętości części, na które ta płaszczyzna podzieliła ostrosłup.
7 sty 19:00
dero2005:

AC = 8 ⇒ OC = 4
WC = 5
Jeśli OC || O'C' to
| C'W | | O'C' | | O'W | |
| = |
| = |
|
|
| CW | | OC | | OW | |
policz krawędzie podstaw, wysokości z pitagorasa, objetości
7 sty 19:37
grazyna:
26 sty 02:04
5-latek: Nawet grazyna sie obudzila o godzinie 2 nad ranem
26 sty 09:20