mnożenie pierwiastków różnych stopni
Magda: Mam duże zaległości przez pobyt w szpitalu i totalnie nie wiem jak zrobić to zadanie.. Mógłby
mi ktoś rozwiązać to zadnia i służyłoby mi jako wzór ? Byłabym bardzo wdzięczna
7 sty 18:58
luna: | | √9*2*3√27*2 | | 3√2*33√2 | |
= |
| = |
| = skracamy i mamy wynik |
| | 3√8*2*√36*2 | | 23√2*6√2 | |
7 sty 19:04
Magda: Wiem, że to banalne pytanie.. przy mnożeniu można skracać a więc mogę skrócić
3√2 ,
3√2 i
| | 3*3 | |
√2 , √2 i zostanie mi |
| ? |
| | 2*6 | |
7 sty 19:16
Magda: Proszę o pomoc
7 sty 19:31
Magda: Proszę,proszę,proszę
7 sty 20:16
Krzysiek: tak, tyle zostanie
7 sty 20:18
Magda: Dziękuje Krzysiu, wiem, jestem idiotką
7 sty 20:23