matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kolokwium Pomocy!
Kuba:
Oblicz granicę funkcji: LIM Sin3x * Ctg7x x→0
7 sty 18:57
Łukasz:
3
7
7 sty 19:08
ZKS:
sin3x
0
1
3
lim
x → 0
= [
] =
H
= lim
x → 0
3cos3x
cos
2
7x =
tg7x
0
7
7
7 sty 19:10