g
Monia: zbiorem rozwiazan nierownosci x2≤64x jaki jest przedział
7 sty 17:32
krystek: x(x−64)≤0 m zerowe x=0 lub x=64 wykres i daj odp
7 sty 17:34
Łukasz: x2−64x≤0
x(x−64)≤0
dalej chyba prosto?
7 sty 17:34
aa: x2 − 64x ≤ 0
dasz rade zrobić to sama
7 sty 17:35
Monia: nie bardzo
7 sty 17:41
aa: a czego nie umiesz?
7 sty 17:41
Monia: mam odpowiedzi ale mi wychodzi inny wynik
7 sty 17:43
Łukasz: narysuje sobie parabole przecinającą x=0
potem w miejscach gdzie przecina oś zaznacz po lewo "0" po prawo "64" i zobacz dla jakich
wartości ffunkcja jest pod x=0 mogę nawet podpowiedzieć: że to będą wartości są pomiędzy tymi
miejscami zerowymi
7 sty 17:43
Monia: aha ok spróbuje
7 sty 17:45
krystek:
7 sty 17:46
Monia: oki mam
7 sty 17:48