matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka cosx/sin^4x
gieniafree:
cosx
∫
dx
sin
4
x
7 sty 17:16
Godzio:
sinx = t cosxdx = dt
1
3
3
∫
dt = −
+ C = −
+ C
t
4
t
3
sin
3
x
7 sty 17:16
Krzysiek:
podstawienie: t=sinx
7 sty 17:17