matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy plisss
olusia120051:
Wyznacz współczynnik c funkcji kwadratowej f(x)=x
2
+4x+c, jeśli wiadomo, że osiąga ona wartość najmniejszą 5
7 sty 16:52
Eta:
f(x) = (x+2)
2
−4+c => −4+c= 5 => c= 9
7 sty 21:19
olusia120051:
Diękuję bardzo
8 sty 18:59