okręgi i figury opisane i wpisane w nie
Darling: Zad 1
Ramię trójkąta równoramiennego ma 5 cm długości, kąt między ramionami ma 120 stopni,
znajdź długośc średnicy okręgu opisanego na tym trójkącie.
Zad2
Na trójkącie równoramiennym ABC, |AC|=|BC|, opisano okrąg o środku w punkcie O, oblicz
miary kątów trójkąta ABC, wiedząc, że |kąt AOB|=72 stopnie
Zad 3
W trójkącie równoramiennym ABC mamy dane |AC|=|BC|=16 cm oraz |AB|=12 cm. W trójkąt ten
wpisano okrąg. Oblicz długości odcinków, na jakkie punkt styczności podzielił odcinek
AC.
25 mar 19:58
tim: 1.
| | a | |
Ropisanego na = |
| |
| | 2 sin α | |
25 mar 20:15
Darling: dzięii, a resztę zadań czaisz?
25 mar 20:29
Mickej: Czaisz ziom czaje
25 mar 20:34
Darling: a pomożesz?
25 mar 20:43
Darling: pomoże ktoś? z 3 zadaniem, 2 już mam
25 mar 22:08