matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż.
Karola:
(1+cosx)(1−cosx)=sin
2
x
7 sty 15:59
krystek:
(a+b)(a−b)=a
2
−b
2
i do roboty i wzór jedynkowy!
7 sty 16:00
Karola:
czyli , że sin
2
x=1−cos
2
x
7 sty 16:05
krystek:
tak
7 sty 16:06