pomoże ktoś w tożsamosciach trygonmetrycznych
smyk: a)1+cosxsinx+sinx1+cosx=2sinx
b)(cosx+tgxsinx)ctgx)=1sinx
c)11+cosx=1sin2−{1}{sinx}ctg
7 sty 15:51
ICSP: zapisz pierwszą i trzecia za pomocą dużej literki U
7 sty 15:52
ICSP: | | sin2x | | 1 | |
b) L = (cosx + tgx * sinx) * ctgx = (cosx + |
| ) * ctgx = |
| * |
| | cosx | | cosx | |
c.n.u.
7 sty 15:54
smyk: | | 1+cosx | | sinx | | 2 | |
a) |
| + |
| = |
| |
| | sinx | | 1+cosx | | sinx | |
b)(cosx+tgxsinx)ctgx)=1sinx
| | 1 | |
c) |
| ={1}{sin2x}−{1}{sinx}ctg |
| | 1+cosx | |
7 sty 15:58
ICSP: | | 1 + cosx | | sinx | |
a) L = |
| + |
| = U{(1 + cosx)2 + sin2x}{sinx(1 + cosx) = U{1 + |
| | sinx | | 1 + cosx | |
| | 2(1 + cosx) | | 2 | |
2cosx + cos2x + sin2x}{sinx(1 + cosx)} = |
| = |
| = P |
| | sinx(1 + cosx) | | sinx | |
c.n.u.
7 sty 15:59
ICSP: | | (1 + cosx)2 + sin2x | | (1 + 2cosx + cos2x + sin2x | |
= |
| = |
| |
| | sinx(1 + cosx) | | sinx(1 + cosx) | |
te dwa ułamki mi za pierwszym razem nie wyszły. Trzeci zapisz porządnie to zrobię za 30 min jak
wrócę ze sklepu.
7 sty 16:01
smyk: | 1 | | 1 | | 1 | |
| = |
| − |
| ctg |
| 1+cosx | | sin2 | | sinx | |
7 sty 16:11
smyk: mogłbym prosić aby pan/pani ten podpunkt a zapisać jeszcze raz bo ni z niego nie kapuje:(
7 sty 16:17
krystek: | | (1+cosx)2+sin2x | | 1+2cosx+cos2x+sin2x | |
a) |
| = |
| = |
| | sinx(1+cosx) | | sinx(1+cosx) | |
| 1+1+2cosx | | 2(1+cosx) | |
| = |
| =P |
| sinx(1+cosx) | | sinx(1+cosx) | |
7 sty 16:23
konikpolo: pomoże ktoś z podpunktem c

7 sty 16:36
ICSP: głupie kolejki... Stać 15 min tylko po jakaś głupią paczke chipsów.
7 sty 16:37
ICSP: zapisz porządnie ten c bo nie wiem co jest po prawej stronie.
7 sty 16:38
krystek: @
ICSPMogłeś kupić jabłuszko−są zdrowsze



1
7 sty 16:39
ICSP: Mogłem

Tylko nie wiem co by na to
Eta powiedziała.
7 sty 16:40
krystek: Byłaby zadowolona− zapewniam!
7 sty 16:41
ICSP: W takim razie następnym razem kupie jeszcze jabłko

Fajną promocję mamy w sklepie. Trzy napoje w cenie jednego xD
7 sty 16:42
konikpolo: 0 16 11 napisałem tam jest wyrazene
7 sty 16:48
konikpolo: 0 16 11 napisałem tam jest wyrazene
7 sty 16:48
ICSP: oo jak się schowało sprytnie xD
7 sty 16:49
ICSP: | | 1 | | 1 − cosx | | 1 − cosx | | 1 | |
c) L = |
| = |
| = |
| = |
| − |
| | 1 + cosx | | 1 − cos2x | | sin2x | | sin2x | |
| | cosx | | 1 | | 1 | |
|
| = |
| − |
| * ctgx = P |
| | sin2x | | sin2x | | sinx | |
c.n.u.
7 sty 16:51