Rozniczkowalnosc funkcji
sandra: Zbadaj rozniczkowalnosc funkcji w punkcie xo=0:
0 dla x=0
No to licze pochodna z definicji:
| | 0 | |
No i mam symbol |
| i probuje przeksztalcac i nic, nie wiem czy nie trzeba policzyc granic |
| | 0 | |
jednostronnych w h→0 ale wtedy wychodzi mi tez 0
7 sty 15:13
Łukasz: | 0 | |
| = Reguła de l'Hospitala |
| 0 | |
7 sty 15:14
sandra: Po zastosowaniu dwa razy reguly wychodzi cos takiego:
Co dalej
7 sty 15:43
Łukasz: i jaki jest teraz symbol?
7 sty 15:45
sandra: Mozna jeszcze e
1/h*1/h przed nawias bedzie cos takiego
| | 2 | |
lim h→0 |
| |
| | e1/h*1/h(1/h+1) | |
7 sty 15:47
sandra: 2/0 czyli 0 a w odpowiedziach pisze ze ma byc nie rozniczkowalna jak to udowodnic?
7 sty 15:48
Łukasz: | | lim x | |
z zapisz to tak lim |
| |
| | lim e1/x+1 | |
7 sty 15:50
sandra: Nie rozumiem skad to sie wzielo?
7 sty 15:58