oblicz pochodną fukcji
brysia: 1. y= 2x2√x
2.y= 3√7x
3.y= 2x3√4x
4.y= 3√2x:3√4x
5.y= √2sinx3+√3
6. y= 131tgx
7. y=2+√3+ln3√5x3
8.y= 2exsin(π:5)
9. y= x3*cosx
10.y= √x*sinx
11. y= sinx*ex
12. y= lnx*tgx
13. y= √x*sinx*lnx
14. y= ex*sinx*tgx
15. y= arctgx*arcsinx
16.y= x3sinx
17. y= lnxx2
18. y= extgx
19. y= ctgxx2
20. y= lnxex
7 sty 13:28
brysia: mógłby ktoś sprawdzić moje odpowiedzi ?
1.y'= 3√x
2.y'= −32√7*1√x3
3. y'= 83√43*3√x
7 sty 13:50
brysia: 4. y'= 13√2
5.y'= 23+√3*cosx
7 sty 13:53
ZKS:
Mógłby ktoś pożyczyć lupy do tych zadań?
7 sty 13:58