kwadratowe funkcja
fikus: dzien dobry czy ktos moze mi pomóc w takim zadaniu
Zapisz dany wzór funkcji kwadratowej f w postacif(x)=ax2+bx+c.nastepnie wypisz współczynniki
a,b,c.
tu mam przykłady ktoś może pokazać jak robić
A)F(x)=3x−6x2+2(x2−1,5)
b)F(x)=x2−2(√2x2+4)
7 sty 13:21
Basiek: a) f(x)= 3x−6x2+2x2−3
f(x)=−4x2+3x−3
a=−4
b=3
c=−3
7 sty 13:50
fikus: te a,b,c sa do przykładu a czy b
7 sty 14:06
Basiek: a, całość to a
7 sty 14:09
fikus: to jest całe a yhm a te b własnie jak to w tych pierwiastkach
7 sty 14:13
Basiek: b) f(x)= x2−2√2x2−8
f(x)=(1−2√2)x2−8
a=1−2√2
b=0
c=−8
7 sty 14:15
fikus: takie cos dziekuje
7 sty 14:16
Basiek: 
proszę
7 sty 14:19