Trygonometria
adas: 1+ctgα = sinα+cosα
−−−−−−−−−−−
sin
25 mar 19:47
Mickej:
| | cosx | | sinx+cosx | |
1+ |
| = |
| tożsamość wykazana |
| | sinx | | sinx | |
25 mar 19:50
adas: do tego doszedlem ale co dalej?
25 mar 19:59
Mickej: zostawia sie
25 mar 20:20
młoda: sinα*cos
2 + sin
3α
bardzo prosiłabym o rozwiązanie teego przykładu. w odp. jest ze wychodzi sinα. tylko jak
do tego dojść? z góry dzięki
29 mar 18:40
lehu: sinα*cos2α+sin3α = sinα (cos2α + sin2α) = sinα * 1 = sinα
wyłączenie sinusa przed nawias, potem jedynka trygonometryczna
29 mar 18:50