matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Help
Lokian:
Lokian: Egzamin mam pliz help Pochdna funkcji oblicz X+3/1−x
7 sty 12:16
Trivial:
x+3/1−x = x+3−x = 3 pochodna 0.
7 sty 12:18
Aga:
Czy to tak ma wyglądać?
3
3
(x+
)
'
=1+
1−x
(x−1)
2
7 sty 12:19