wektor obrot
howto: jak obrócić wektor [−6,8] o 90 stopni wzgledem [0,0]? obliczajac, nie z rysunku ?
7 sty 02:50
Trivial:
90
o w którą stronę? Bo to zależy.

W ogólności obracamy wektor o kąt α w ten sposób
Dla α = 90
o
| | | cos90o sin90o | | | −sin90o cos90o | |
| | | |
u' = u | = (ux, uy) | = (−uy, ux). |
| | | |
7 sty 11:13
howto: dziękuję; )
7 sty 16:09
howto: życie mi to teraz ratuje na algebrze, obecnie przydaje się przy szukaniu wierzchołków kwadratu
przy zespolonych, dzięki
18 sty 02:41