prawdopodobienstwo
mis: Trzech myśliwych oddało po jednym strzale do dzika. Prawdopodobieństwo zabicia przy jednym
strzale są dla myśliwych odpowiednio równe 0.2, 0.4, 0.3.
a) Obliczyć prawdopodobieństwo, że dzik został zabity
b) Dzik został zabity. Jakie jest prawdopodobieństwo, że trafiły go dwie kule?
6 sty 19:12
Aga: A− dzik został zabity
A'− dzik nie został zabity.
Kiedy?
jeśli pierwszy strzelec nie trafił i drugi strzelec nie trafił i trzeci strzelec nie trafił.
P(A)=1−P(A')
P(A)=1−0,8*0,6*0,7=
6 sty 19:47