.
pawel: Oblicz prawdopodobieństwo wylosowania 8 kart z 52, wśród których 5 to piki, a 3 to kiery;
Wyszło mi coś takiego:
Dobrze to zrobiłem?
6 sty 16:44
Aga: niepoprawny zapis. Powinno być.
Wyniku nie sprawdzałam.
6 sty 16:58
6 sty 17:03
Aga: A skąd Basiek wiesz gdzie to znaleźć ?
6 sty 17:08
Basiek: Znaczy, hm... skąd mam stronę, czy co?
6 sty 17:10
Aga: Właśnie tak i jak ją na forum zapisałaś?
6 sty 17:12
Basiek: Hm, wpisałam w google "Kalkulator kombinatoryczny"

I tadam, skopiowałam link i wkleiłam dla
dobra hm... świata, czy coś
6 sty 17:13
Aga: Dzięki.Może dziwne,niestety z informatyki jestem bardzo tępa i nie wiem, czy potrafiłabym
skopiować i wkleić link.
6 sty 17:19
Basiek: Najeżdżasz na okienko z linkiem, dwa razy szybko lewym przyciskiem myszy klikasz (w ten sposób
się zaznacza), potem prawym, otwiera się lista, klikasz na niej kopiuj. Potem znajdujesz
miejsce, gdzie chcesz wkleić i prawym przyciskiem myszy klikasz−> rozwija się ta sama
lista−> Wklej.
?
6 sty 17:21
Aga: Dzięki, ale i tak niewiele rozumiem. Muszę sobie zapisać i sprawdzę, czy potrafię wykonać.
6 sty 17:33
Basiek: Dasz radę

Jak coś, to pisz. Na skrótach klawiszowych też się da większość zrobić z tego.
6 sty 17:34
kylo1303: | | | |
Tam Aga masz malutki blad w zapisie, powinno byc oczywiscie | (przestawienie cyfr, |
| | |
ale zeby kolege w blad nie wprowadzilo.
6 sty 17:40
pawel: ok dzieki

a mam jeszcze 1 zadanie:
Oblicz prawdopodobienstwo, ze wsrod 12 osob od 1 do 3 beda mialy urodziny w poniedzialek?
Wyszło mi 0,16 a tak to liczylem:
n=12
k=1,2,3
p=
17
Dobrze obliczylem?
6 sty 18:02