geometria, układy współrzędnych
Mili: Sześcian o boku jednostkowym został umieszczony w prostokątnym układzie współrzędnych w taki
sposób, że jego trzy krawędzie pokrywają się z krawędziami układu współrzędnych.
Zapisz równania ścian bocznych sześcianu (same ściany, nie powierzchnię)
Bardzo proszę o pomoc , nie wiem w jak zapisac te równania.
Aga:

A=(0,1,0) B=(1,1,0), C=(1,0,0) D=(0,0,0)
E=(0,1,1).,F=(1,1,1) G=(1,0,1) H=(0,0,1).
Teraz piszesz równanie płaszczyzny przechodzącej przez trzy punkty.