Oblicz współrzedne punktu przeciecia
fgh: Oblicz współrzedne punktu przeciecia wykresow funkcji f i g ,gdy f(x)=23−x g(x)=25x−1
6 sty 15:04
Aga: Rozwiąż układ równań
y=23−x
y=25x−1
z tego 23−x=25x−1
3−x=5x−1
i licz dalej.
6 sty 15:08
ICSP: rozwiąż równanie :
2
3−x = 2
5x−1
pamiętaj tylko o tym że punkt ma dwie współrzędne
6 sty 15:08
fgh: Nie mam pojęcia skąd wziąć drugą wsp x wychodzi mi x=46 a dalej?
6 sty 18:37
ICSP: podstaw do byle którego równania
6 sty 18:40
beti: np z pierwszego wzoru: y=23−x
6 sty 18:41
krystek: A=(x,y) x masz już. Jak w każdym równaniu liczysz y wstawiając za x oblicz wartość y.
beti podała Tobie!
6 sty 18:54