matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie trygonometryczne
karolina:
4(cos2x)
2
=3
6 sty 14:34
ICSP:
√
3
(cos2x)
2
− (
)
2
= 0
2
a
2
− b
2
= 0 i otrzymujemy :
√
3
√
3
(cos2x −
)(cos2x +
) = 0
2
2
czyli :
√
3
cos2x = ±
2
dokończ.
6 sty 14:36