matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
zaq:
rozwiąż równanie x
3
−5x
2
=x−5
6 sty 12:31
Aga:
x
3
−5x
2
−x+5=0 x
2
(x−5)−1(x−5)=0 (x−5)(x
2
−1)=0 (x−5)(x−1)(x+1)=0 licz dalej.
6 sty 12:33
zaq:
rozwiązania to x=5 x=1 x=−1 tak?
6 sty 12:36
california-:
tak
6 sty 12:40
zaq:
dzieki
6 sty 12:42