matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
syla:
w trapez równoramienny o obw. 40 cm wpisano okrąg. jaką długość ma ramię trapezu ? z góry dziękuje za jakąś pomoc
25 mar 19:05
kOm4R:
Zeby wpisać okrąg trapez równo ramiennymusi spełniać warunek a+b = c+c 40/2 = 20 2c = 20 c= 10
25 mar 19:07