matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyć granice ciągu
kasia:
Prosze o pomoc A bardziej o sprawdzenie czy dobrze rozpisane
n+5
5
1+
n
5
(1+
)
n
n
5
u
n
=(
)
n
= (
)
n
=
= (1+
)
n
n
1
1
n
5
n
= (1+
)
)
5
n
5
5
an=
i e
5
?
n
granica to e
5
, ale czy dobrze rozpisane?
6 sty 11:22
kasia:
6 sty 13:38
Aga:
tak.
6 sty 13:43