Czemu -3x^{1/2} * 2x = -3xp{x}
lol: −3x1/2 * 2x = −3x√x Mógłby by ktoś rozpisać ten przykład czemu tak wychodzi ewent.
wyjaśnić.
albo ten.
−2x√x*1/2x−1/2= −4x√x
6 sty 11:08
-:):
uporządkuj ... −6x3/2=−3x3/2 ... więc tylko x=0
6 sty 12:00
lol: ja nie chce obliczyc x ja chce wiedziec wynik działania i jak do niego dosjc −3x1/2 * 2x
6 sty 12:03
lol: Bo mi wychodzi −6√x3 a w zeszycie mam ze to wychodzi −3x√x
6 sty 12:06
Aga: −3x1/2*2x=−6x1/2+1=−6x3/2=−6√x3=−6√x2*x=−6x√x, x>0
6 sty 12:09
Aga: drugi przykład rozpisz to Ci sprawdzę.
6 sty 12:10
lol: Wielkie dzięki, dostałem jakiegoś zaćmienia przy rozwiązywaniu pochodnych. A jakaś łajza źle
zrobiła przy tablicy i mi zamieszała.
drugi przykład bedzie:
2x√x*1/2x−1/2=2x*x1/2*1/2x−1/2=2x3/2*1/2x−1/2=x
6 sty 12:24
Aga: O.K.
6 sty 12:35