f kw
gosc: Mam siatkę 84m i zrobic jak największy prostokątny plac, wyznaczyć wymiary tego placu. Czy
rzeczywiście ma wyjsc to prostokąt czy kwadrat? (wiem, że każdy kwadrat jest prostokątem

)
robiłem to tak: Ob=84m
Ob= 2a + 2b
a= 42−b
P=ab= b(42−b)= b
2 +42b
bw= 21
a=21
5 sty 23:30
Eta:
Takim prostokątem jest kwadrat o boku długości 21m
5 sty 23:34
gosc: Okey, dzięki
5 sty 23:35
Eta:
Na zdrowie
5 sty 23:36
wójt:
ale nudy

wciąż to samo po raz tysięczny
5 sty 23:38
Eta:
Mogę Ci coś "zaserwować" ( z zadań oczywiście
5 sty 23:39
gosc: wójt dajesz radę z fizyki? bo dałbym linka do sprawdzenia czy dobrze zrobiłem

a to zadanie
tylko z niepewności tu się pojawiło
5 sty 23:40