funkcja wykladnicza
Borsuk: dlaczego f(x)=2x nie przyjmuje wartosci dla −2√2
5 sty 21:10
ICSP: przyjmuje
5 sty 21:10
luna: a kto powiedział, że nie przyjmuje?
5 sty 21:11
Borsuk: hehehe
5 sty 21:11
Borsuk: mam takie zadanie i tak jest w odpowiedziach
5 sty 21:12
ICSP: Ja bym dokładniej przepisał treść zadania.
5 sty 21:13
Borsuk: tylko w tresci zadania nie ma "dla" − pomylka
5 sty 21:13
ICSP: ja sie wyłączam żeby kolegi w błąd nie wprowadzić xD
5 sty 21:13
Krzysiek: dobrze jest w odpowiedziach,
funkcja nie przyjmuje wartości ujemnych
narysuj sobie jakąkolwiek funkcję wykładniczą
5 sty 21:15
Eta:

ZW= (0,
∞) czyli −2
√2∉ ZW
5 sty 21:16
Borsuk:
5 sty 21:17
Borsuk: jeszcze mam cos takiego : o ile % liczba 89 jest wieksza od liczby 322
5 sty 21:18
Eta:
5 sty 21:18
ICSP: przecież wystarczy rozwiązać równanie 2x = −2√2 xD
5 sty 21:19
5 sty 21:20
Eta:
Uściślając : nie da się rozwiązać
5 sty 21:21
Borsuk: wiem,wiem
5 sty 21:23
ICSP: i na oko widać ze rozwiazanie to :
| | 3ln2 + 4iπk + 2iπ | |
x = |
| |
| | 2ln2 | |
gdzie k ∊ C
xD
Wreszcie się tego nauczyłem
5 sty 21:23
Borsuk: brawo

a pomożecie z tym ? o ile % liczba 8
9 jest wieksza od liczby 32
2
5 sty 21:25
Borsuk: ma wyjść : o 300 %
5 sty 21:25
krystek: zapisz sobie
1liczba →100%
2 →x%
Podziałasz na potęgach odejmiesz i będziesz miał o ile %
5 sty 21:28
Borsuk: wychodzi mi 400% a ma wyjść 300
5 sty 21:33
Aga: Trzeba jeszcze 400%−100%
5 sty 21:35
Borsuk: 
oj ja głupiiii
5 sty 21:41