matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobienstwo -drzewka
Kasia:
Na loterii jest 100 losow ,w tym 4 przegrywajace .oblicz prawdopodobienstwo tego , jezeli wsrod 3 kupionych losow bedzie jeden wygrywajacy−Za pomoca drzewka!
5 sty 19:25
Eta:
100
3
|Ω|=
=. ....
96
1
4
2
|A|=
*
=....
|A|
P(A)=
=.........
|Ω|
5 sty 19:52