matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
ja:
http://www.google.com/imgres?q=oblicz+pole+i+obw%C3%B3d+danego+trapezu+prostok%C4%85tnego&hl=pl&safe=off&client=firefox-a&sa=X&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1143&bih=674&tbm=isch&prmd=imvnsfd&tbnid=fpowbrKBq-xWmM:&imgrefurl=http://www.maximus.pl/bw-matematyka__egzamin_maturalny_20092c_poziom_podstawowy-1075.html&docid=MP3Ae5edUVM3SM&imgurl=http://maximus.pl/pliki/grafika//matematyka/trapez2009.gif&w=688&h=298&ei=IcQFT9SBOdGXOqnOvdwP&zoom=1&iact=rc&dur=408&sig=115188181917113420556&page=2&tbnh=90&tbnw=208&start=15&ndsp=16&ved=1t:429,r:0,s:15&tx=103&ty=48
oblicz pole i obwód danego trapezu prostokątnego: kat A = 60 stopni kąt D (ale w tym mniejszym trójkącie) = 45 stopni CB = 6
5 sty 16:42
marysia:
zrob poprawny rysunek z danymi!
5 sty 17:01
ja:
http://i39.tinypic.com/20ft2kw.png
5 sty 17:12