oblicz odległość punktów na osi liczbowej
mrKaczorrro: Punktom A i B, leżącym na osi liczbowej, odpowiadają liczby 3m−4 i m2−m, gdzie m jest pewną
liczbą rzeczywistą. Wyraź odległość punktów A i B w zależności od wartości m.
5 sty 16:32
hwdtel i Joanna:
(m−2)2=d−odległość
5 sty 16:55
mrKaczorrro: skąd to wziełaś? jak możesz to to rozpisz, prosze
5 sty 17:37
Aga: IABI=Im2−m−3m+4I=
5 sty 18:10
mrKaczorrro: a czemu koniecznie tutaj muszę odjąć dwa punkty A i B od siebie a nie np. dodać lub pomnożyć,
skąd mam wiedzieć np. w innych przypadkach kiedy jakie działanie wykonać?
5 sty 18:28
Aga: Tak się definiuje odległość na osi liczbowej.
5 sty 18:30