matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometra pomóżcie
Mateusz :
mam trójkąt prostokątny w odcinku prostym mam 8 a w drugim X przyprostokątna wynosi 4
√
5
oblicz x
5 sty 15:44
Eta:
x >0 Z tw. Pitagorasa x
2
= (4
√
5
)
2
+8
2
x
2
= 16*5+64 x
2
= 144 x=..........
5 sty 15:57