matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć pochodną
wojtek:
obliczy mi to ktoś? bardzo proszę o pomoc nie mam pojęcia jak to ruszyć oblicz pochodną f(x)= {x
3
}e
−2x
5 sty 13:21
Godzio:
f'(x) = 3x
2
e
−2x
+ x
3
* e
−2x
* (−2) = e
−2x
x
2
(3 − 2x)
5 sty 13:29