matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Matematyka
Paula:
Pomocy
obliczyć granicę ciągu o wyrazie ogólnym: a) u
n
=
√
n
2
+n
−n
5 sty 12:52
kanikuły:
√
n
2
+n
−n=n(
√
1+
1
n
− 1) , a lim n(
√
1+
1
n
−1)=∞ n→∞
5 sty 17:25