matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
Marysia:
napisac równanie prostej do której naleza punkty A (6,4) b(−4, −1)
5 sty 12:16
aaaa:
tworzymy układ równań 4=6a+b −1=−4a+b 4=6a+b 1=4a−b zatem 10a=5 stąd a=2 b=−7 y=2x−7
5 sty 12:22