matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zostal jeden podpunkt
rolmops:
4x−5
dana jest funkcja f , opisana wzorem f(x) =
3−x
4x
dla jakiego argumentu funkcja f oraz g o wzorze g(x)=
, gdzie x≠1 przyjmuja te sama
1−x
wartosc?
5 sty 08:38
Aga:
4x−5
4x
=
, x≠1 i x≠3
3−x
1−x
(4x−5)(1−x)=4x(3−x) 4x−4x
2
−5+5x=12x−4x
2
9x−12x=5 dokończ
5 sty 08:42
rolmops:
5
x=−
3
5 sty 08:49
Aga:
tak.
5 sty 08:51
rolmops:
plusik dla ciebie Agus
5 sty 08:52