matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg geometryczny
wojtek:
n
2
Dany jest ciąg o wyrazie ogólnym a
n
=
wykaż że ciąg ( a
2
, a
3
,
243
64
)
n+1
jest geometryczny. Z góry dziękuję
5 sty 08:37
Aga:
4
a
2
=
3
9
a
3
=
4
9
4
243
(
)
2
=
*
4
3
64
L=P
5 sty 08:46
wojtek:
Stokrotne dzięki
5 sty 09:09