Oblicz:
anulka: Oblicz: sinα, tgα, ctgα wiedząc, że α jest kątem ostrym i cosα=2/8
proszę o dokładnie obliczenie jakoś mnie nie wychodzi
25 mar 18:13
Mickej: sin=
√1−cos2
ctg=1\tg
25 mar 18:25
anulka: czy Ja dobrze obliczyłam
sinα=√60/8
tgα=√60/2
ctgα=2/√60
odp.
25 mar 18:47
anulka: jak źle to proszę odpisz jak się robi
25 mar 18:48
anulka: bardzo proszę odp. mnie bardzo zależy na dziś
25 mar 18:57
anulka: emotka
25 mar 19:08
kOm4R: zle

Można to zapisać w ten sposób
| | 2 | |
sin = √1 − |
| , potęga pod pierwiastkiem się skróci |
| | 8 | |
reszte sama
25 mar 19:13
Sabin:
| | √15 | |
Jest ok, tylko możesz jeszcze np. napisać, że √60=2√15, więc sinα = |
| . |
| | 4 | |
I tak dalej.
25 mar 19:13