matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie z parametrem
Wolski:
Dla jakich wartości parametru a wielomian w(x)=2x
3
+ (a
2
−1)x
2
− x przyjmuje wartości przeciwne dla argumentów : 1) pierwiastek 5 stopnia z 7 2) minus pierwiastek 5 stopnia z 7
5 sty 00:13
-:):
a=1 a=−1
5 sty 10:57