matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
radek:
Wykaz ze rownosc jest tozsamoscia trygonometryczną
sin2x
1−cos2x
=
1+cos2x
sin2x
4 sty 22:53
Krzysiek:
rozpisz lewą stronę a potem prawą (wychodzą tgx )
4 sty 23:06
wójt:
sin2x
sin2x
sin
2
2x
L =
*
=
=
1 + cos2x
sin2x
sin2x(1 + cos2x)
1 − cos
2
2x
(1 − cos2x)(1 + cos2x)
=
=
=
sin2x(1 + cos2x)
sin2x(1 + cos2x)
1 − cos2x
=
= P
sin2x
4 sty 23:20
Eta:
dla sin2x≠0 i cos2x≠ −1
4 sty 23:21