matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość bezwzględna
dizy555:
Bardzo proszę o pomoc Wartość bezwzględna: /3−2x/<2 /3x+4/=−3 oraz: x
2
+14x+49=7 (całość pod pierwiastkiem)
4 sty 21:52
Aga:
b) brak rozwiązań. c)
√
x
2
+14x+49
=
√
(x+7)
2
=7 Ix+7I=7 x+7=7 lub x+7=−.7 dokończ.
4 sty 21:57