matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wefh
kamilka123:
rozloz na czynniki wyrazenia 8x
3
− 1
1
a
4
+a
3
+
a
2
4
a
2
−4a+4−b
2
4 sty 21:41
Mila:
8x
3
−1 = (2x)
3
− 1
3
= (2x−1) ∧ ( 4x
2
+ 2x + 1) a
4
+ a
3
+ 0,25 a
2
= a
2
∧(a
2
+ a +0,25)= a
2
∧(a +0,5)
2
a
2
− 4a +4 − b
2
= (a − 2)
2
− b
2
=...dokończ
4 sty 22:43